Lain Dari Yang Lain, Lelaki Ini Melamar Kekasihnya Dengan Menanam Cincin Dan Lobak Merah


Banyak cara untuk buat momen indah dalam memberi cincin pertunangan. Seperti yang dilakukan oleh lelaki ini, ia memilih untuk memnanam cincin tunang dengan benih lobak merah.

Johnny Neville dari Canada terpikir untuk menanam benih lobak merah dan cincin pada bulan Jun di halaman belakang rumah.

Cara caranya, ia meletakkan cincin itu dalam bekas lima galon yang diisi dengan tanah. Kemudia dia memasukkan cincin dengan pensil untuk membuat lubang.

Dengan perlahan-perlahan dia memasukkan benih lobak merah ke dalam lubang itu.

Dia harus menunggu selama 3 bulan dan akhirnya lobak merah tumbuh. Dalam waktu yang cukup lama itu, Johnny mengalihkan perhatian kekasihnya, Deejay, Setiap kali ia datang ke halaman rumah.

Sehinnga saat waktunya , lobak merah tumbuh, Deejay mengambil cabut lobak merah tersebut untuk persiapan makan malam. Ia melihat cincin tersebut melingkar di sebiji lobak merah.

"Ketika saya mengeluarkannya, dia memegang tangan saya dan berlutut di depan saya dan melamar saya untuk menjadi isterinya. Saya sangat terharu dan teruja melihat cincin itu di lobak merah," Kata Deejay.

Mereka memuatkan di media sosial group berkebun di facebook. Ramai yang memuji langkah berani Johnny.

"Sungguh sesuatu yang sangat unik dan imajinatif" Komen salah seorang.